Valitse sivu

JUURET JA SIIVET

Lapsista sanotaan, että ne tarvitsevat vanhemmiltaan juuret ja siivet. Juuret terveen identiteetin rakentamiseksi, siivet jotta pysyvät ilmassa läpi elämän turbulenssien.

Myös yritykset tarvitsevat juuret ja siivet. Jargonin, latteuksien ja ympäripyöreyksien vallatessa palstamillejä ja ihmismieliä, kaipaa yhä useampi meistä aitoutta. Aitoja tarinoita, aitoja arvoja, aitoa tekemistä, aitoja lupauksia. Aitoja ihmisiä.

AIDOT JUURET JA SIIVET

Onko aitous sama kuin alkuperäinen, ei-feikki? Autenttinen? Originelli? Jos googlen hakuun on luottaminen, aitouden kärkisijat menevät helsinkiläiselle ravintolalle, kaurajuomalle, kiukaalle, sidosryhmälehdelle, pankkille ja isännöintitoimistolle. Kaikki Aitoja.

Oli sitten kysymys yksilöstä tai yhteisöstä, pelkkä aidoksi julistautuminen ei sitten ehkä kuitenkaan kovin kauas kanna? Ehkä aitous on jotain, joka tuntuu enemmän kuin näkyy ja kuuluu. Jotain, jossa on ensin sydän ja vasta sitten sana. Jotain, joka lähtee sydämestä ilman pinnistelyä.

Vahvat ja aidot siivet auttavat selviämään esteistä ja kolhuista. Siivet tuovat tekemiseen aitoa inhimillisyyttä, sillä ne vievät välillä harhaan ja joskus jopa rikkoutuvat. Välillä ne vievät ylös ja välillä alas. Kesään ja talveen. Inhimillisesti, luonnollisesti.

AITOUDEN TAKANA TARINA

Tullakseen ymmärretyksi aito sydän tarvitsee tarinan. Yrityksissä tämä tarina yleensä rakentuu organisaatioiden toimintaa ja kulttuuria ohjaavien tavoitteiden, mission, vision ja arvojen ympärille.

Huvikseni googlasin kahden tunnetun suomalaisen yrityksen arvoja nimi+arvot -haulla. Ensimmäinen vei ulkoasultaan levottomaan, mutta sisällöltään rikkaaseen maailmaan. Toinen vei levottoman ulkoasun kuorruttamaan ympäripyöreään litaniaan, joka muutamaa sanaa vaihtamalla voisi olla melkein minkä tai kenen tahansa strategialöpinä.

Yrityksistä ensimmäinen oli Marimekko:

Vuosien mittaan olemme pysyneet uskollisina alkuperäiselle tehtävällemme tuoda iloa arkeen. Ajattomilla, omintakeisilla ja funktionaalisilla tuotteillamme haluamme rohkaista ihmisiä olemaan onnellisia omana itsenään: elämään elämäänsä omalla tavallaan ja ilmaisemaan persoonallisuuttaan rohkeasti pukeutumisen ja kodinsisustamisen avulla.

Toinen oli KONE:

KONEen yrityskulttuuri pohjautuu ydinarvoihimme: asiakkaan ilahduttamiseen, tahtoon uudistua, intoon saada aikaan ja yhdessä onnistumiseen.

Molemmat menestyneitä yhtiöitä. Kumpaan sinä sijoittaisit, jos tekisit sijoituspäätöksen puhtaasti edellisten pohjalta?